Klimaatneutraal

Vuurwerkexpert.nl: Eerste CO2-neutrale vuurwerkconcept!

De Nederlandse vuurwerktraditie is een feest dat wij nog vele jaarwisselingen willen behouden. De traditie staat de laatste jaren echter onder druk omdat er helaas altijd mensen zijn die misbruik maken van de vrijheden omtrent het afsteken van vuurwerk. Daarnaast wordt als er argument naar voren gebracht dat het schade aan het milieu berokkend, met name door de uitstoot van CO2.


100% CO2 neutraal

Omdat de leefbaarheid van onze planeet natuurlijk ook voor ons steeds belangrijker wordt, zullen wij per direct volledig CO2-neutraal opereren! Alle uitstoot die wij genereren als Vuurwerkexpert.nl zullen wij dus voor de volle 100 % compenseren. Denk bij deze uitstoot aan het gebruik van onze auto’s, het gas- water- en lichtverbruik, (inter-)nationaal transport van onze goederen en natuurlijk het afsteken zelf van ons geliefde vuurwerk. Ondanks ons kleine aandeel in de wereldwijde uitstoot vinden wij dat het er altijd eerst in de spiegel gekeken moet worden. En dat doen we dus ook!


Trees For All

De compensatie van ons CO2-verbruik zal worden uitgevoerd door Trees For All. Door projecten in onder andere Oeganda worden er bossen aangelegd om het verbruik te compenseren. Er wordt toegezien op de hoeveelheid bomen die wordt geplaatst, de sociale en economische impact op de directe en indirecte omgeving en het herstel van de ecosystemen en biodiversiteit in de directe omgeving. Daarnaast profiteren lokale bewoners van deze projecten door de werkgelegenheid die dit met zich meebrengt, en pakken we direct de armoede aan. Uiteraard heeft Trees For All alle benodigde en erkende keurmerken die de zekerheid geven dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.


Innovatie in de branche

Vuurwerkexpert.nl is het allereerste concept dat CO2-neutraal onderneemt in Nederland. En dat doen we met trots! Het milieu mag nooit een gegronde reden zijn om de blijdschap, euforie en vrijheid die zoiets geweldigs als het afsteken van vuurwerk met zich meebrengt, in de weg te staan.


Join us!

Wil jij ook vuurwerk afsteken en tegelijkertijd de uitstoot compenseren? Dan is bestellen via vuurwerkexpert.nl de oplossing. Op die manier heb je goed vuurwerk voor scherpe prijzen, én draag je bij aan een betere en schonere wereld.